OVER DEZE WEBSITE  |   GASTENBOEK  |   AANRADERS  |   DISCLAIMER  

Tekst   Foto's
HOME     HAARLEMMERMEER      DORPEN     T OUDE BUURTJE     PERSONEN     ZOEKPLAATJES     FOTOALBUMS     FILMS    
« vorige volgende »

Terug naar album
VIJFHUIZEN

Kromme Spieringweg W 0489 1925 Cafe de Eendracht

Plaats hier uw info


Eerder door bezoekers geplaatste info
Mijn ouders hebben 10 jaar dit cafe en kruidenierszaak gerund, later hebben ze er een snackbar van de kruidenierszaak gemaakt. Mijn vader heeft het van zijn vader Jaap overgenomen en ik Marcel en mijn zusje Monique zijn hier geboren. Wij hebben nog een paar foto’s van dit cafe, kruidenierszaak en snackbar. Mijn vader Jack is helaas 3 januari overleden, op 77 jarige leeftijd. Hij heeft de zaak eerst verhuurd en later aan P Hoenderdos verkocht.
marcel de Die le Clercq, 4 januari 2011
Commentaar Jan:  Allereerst gecondoleerd met het verlies van Uw vader. Hartelijke dank voor de toelichting

Ik citeer:De fam. Beers liet het café, met de erachter liggende woning bouwen. Arend Meijer nam de zaak over onder de naam "De Eendracht" Daarna was Jaap de Die le Clerq de eigenaar; hij was ook kruidenier en petroleum - handelaar. Verschillende personen hebben het bedrijf voortgezet en uiteindelijk werd de zaak overgenomen door P.Hoenderdos, die het pand liet slopen voor nieuwbouw. Nu draagt het pand de naam "De Koperen Hemel". In dit café vond in 1915 de oprichtingsvergadering plaats van Vereniging Dorp Vijfhuizen.(Info site Vereniging Dorp Vijfhuizen)
Ruud Lamboo, 10 juli 2007

 
WAT WEET U VAN DEZE FOTO?
Als u iets weet over deze foto klik dan op "Meer over deze foto" en geef uw informatie door!

MEER OVER DEZE FOTO >>  

© Jan Wies 2022 | j.wies@planet.nl | Kruislaan 28, 2131WD Hoofddorp | telefoon: 023 5636680 Gesponsord door Clic2connect