OVER DEZE WEBSITE  |   GASTENBOEK  |   AANRADERS  |   DISCLAIMER  

Tekst   Foto's
HOME     HAARLEMMERMEER      DORPEN     T OUDE BUURTJE     PERSONEN     ZOEKPLAATJES     FOTOALBUMS     FILMS    
« vorige volgende »

ZOEKPLAATJE

Onbekend Lijnden Ringdijk 1909a

Plaats hier uw info


Eerder door bezoekers geplaatste info
De enige Slegers (Jaap Sleggers) was een kruidenier op de Akerdijk. Dit is alleen na 1950. Misschien toch dezelfde familie?
Fons de Vos, 14 augustus 2015
Ik heb het adres gecontroleerd en kan bevestigen dat het inderdaad een kaart is die is gestuurd naar mijn oud-tante in Amersfoort. Zij is geboren op 5-1-1888 en als de afstempeling 1909 is (ik kan het niet ontcijferen) zal zij dus 21 jaar geweest zijn toen ze deze kaart kreeg. Zij kwam uit IJmuiden en is daar later weer teruggekeerd. Ze is nooit getrouwd geweest. Haar grootvader was trouwens Willem Adrianus van Leeuwen, opzichter op de Badhoeve. Wellicht ligt hier de link met de Haarlemmermeer, maar wie J. Slegers was, weet ik nog niet.
Martin de Rijk, 18 februari 2013
Commentaar Jan:  Geinig Martin

Dag Jan, ik weet niet of de foto van de Ringdijk die vóór dit plaatje op de site staat de voorkant van deze ansichtkaart is, maar het lijkt erop dat de geadresseerde Mej. A. Luijt mijn oudtante Antje Luit kan zijn die in Amersfoort heeft gewoond. Ik zal het adres moeten controleren of het klopt. Hoe kom jij aan deze kaart? De afzender J. Slegers zegt mij overigens niets.
Martin de Rijk, 6 februari 2013
Commentaar Jan:  Geinig als dat zo is! Die kaart zal ik eens op een beurs gekocht hebben.
Commentaar Jan:  Geinig als dat zo is! Die kaart zal ik eens op een beurs gekocht hebben.

Op nr 90 was Cor Sleggers onze kruidenier met zijn zuster Jaantje. Zijn broer was Jaap Sleggers, hij had manufacturen winkel op nr ca 199.
jan van wieringen, 21 juli 2012
Commentaar Jan:  Hartelijke dank voor de aanvulling Even voor de duidelijkheid: dan bedoeld U de Akerdijk. Maar dan zou Jacob of Jaantje zijn of haar achternaam foutief als Slegers schrijven ipv Sleggers. Wat natuurlijk niet onmogelijk is, maar toch?

de afzender zal J Slegers zijn. Hij had een winkel in manifacturen aan de Akerdijk ter hoogte waar in de oorlog een bunker is gebouwd. Zijn broer had een kruidenierzaak ter hoogte van nummer 90 of 89 .
jan van wieringen, 17 juni 2012
Commentaar Jan:  Hartelijke dank voor de aanvulling. Maar volgens mijn gegevens bedoeld U dan de fam Sleggers met 2 g’s. Marinus Sleggers woonde op Akerdijk 92 en J Sleggers op Akerdijk 199.


 
WAT WEET U VAN DEZE FOTO?
Als u iets weet over deze foto klik dan op "Meer over deze foto" en geef uw informatie door!

MEER OVER DEZE FOTO >>  

© Jan Wies 2022 | j.wies@planet.nl | Kruislaan 28, 2131WD Hoofddorp | telefoon: 023 5636680 Gesponsord door Clic2connect