OVER DEZE WEBSITE  |   GASTENBOEK  |   AANRADERS  |   DISCLAIMER  

Tekst   Foto's
HOME     HAARLEMMERMEER      DORPEN     T OUDE BUURTJE     PERSONEN     ZOEKPLAATJES     FOTOALBUMS     FILMS    
« vorige volgende »

Terug naar album
DIVERSEN PERSONEN L-Q

Oudheusden J A 195_ Portret Wethouder

uit Nieuwe Meerbode dd .. Apr 1957 haal ik de tekst: Wethouder J. A. Oudheusden plotseling overleden
Donderdagmorgen 11 april 1957 is op 55-jarige leeftijd geheel onverwacht overleden de wethouder van onderwijs en financiën van de gemeente Haarlemmermeer, de heer J. A. Oudheusden. Een schok van ontroering ging door de gemeente na het vernemen van deze droeve tijding. De laatste avond voor zijn overlijdensdag was de heer Oudheusden nog voor bespreking van gemeentebelangen in het raadhuis te Hoofddorp.
De overledene, die lid van de Partij van de Arbeid was, had sinds 1939 zitting in de gemeenteraad. Op 6 augustus 1941 werd hij wethouder. Sinds 1954 was hij tevens lid van de Provinciale Staten van Noord-Holland.
In het dagelijks bestuur der gemeente vervulde hij een grote rol. Na het vertrek van mr. Jansonius was hij enkele maanden waarnemend burgemeester en als zodanig leidde hij ook bij afwezigheid van de burgemeester de raadszittingen.
Ook op maatschappelijk gebied nam de heer Oudheusden een grote plaats in. Zo was hij vanaf 1946 bestuurslid van "Het Witte Kruis", afdeling Haarlemmermeer en sinds 1953 voorzitter van de Nederlandse Protestanten Bond, afdeling Badhoevedorp.
Met de heer Oudheusden ging een hoogstaand, algemeen gewaardeerd en onkreukbaar persoon heen. Een groot verlies voor familie en gemeenschap


Plaats hier uw info


Eerder door bezoekers geplaatste info
Dit is wethouder Oudheusden (mijn vader)
André Oudheusden, 20 januari 2019
Ik denk dat dit Oud-wethouder Oudheusden is. [Commentaar Jan: Hartelijke dank]
Kea Roelfsema-Tammes, 13 februari 2008

 
WAT WEET U VAN DEZE FOTO?
Dat pad heet Veldweg.nu Ten Pol
Bep v.Limpt
MEER OVER DEZE FOTO >>  

© Jan Wies 2020 | j.wies@planet.nl | Kruislaan 28, 2131WD Hoofddorp | telefoon: 023 5636680 Gesponsord door Clic2connect