OVER DEZE WEBSITE  |   GASTENBOEK  |   AANRADERS  |   DISCLAIMER  

Tekst   Foto's
HOME     HAARLEMMERMEER      DORPEN     T OUDE BUURTJE     PERSONEN     ZOEKPLAATJES     FOTOALBUMS     FILMS    
« vorige volgende »

Terug naar album
HOOFDDORP MARKTPLEIN

Marktplein C 1956 Bushalte vanaf Oosten met Gar v Driel_1

Plaats hier uw info


Eerder door bezoekers geplaatste info
Het pand aan de linkerzijde is de Hervormde kerk welke later, na ingebruikneming van de nieuwe kerk aan de Hoofdweg, gebruikt werd als smederij door de Fa van Driel. Ik kan me nog herinneren dat daar de trekpaarden werd beslagen. [Commentaar Jan: Hartelijke dank voor de toelichting. U bedoelt waarschijnlijk de Gereformeerde kerk]
Klaas Filius, 11 september 2009
Achter de bus in de oude kerkgebouw zat meen ik de citroen garage althans ik heb wel "gespeeld"in de auto’s die achter de garage stonden. toen ik nog erg jong was.
P te Paske, 28 oktober 2007
Geachte heer Wies, Maarse en Kroon verzorgde in de jaren ’50 het streekvervoer in het gebied begrensd door de plaatsen Haarlem, Amsterdam,Utrecht en Leiden. Hoofddorp ligt midden in dit gebied en was een belangrijk knoop- en overstappunt in het lijnennet. In 1956 kwamen de volgende routes op het Marktplein te Hoofddorp: Lijn 3 Haarlem (Station)-Hoofddorp-Aalsmeer-Uithoorn-Vinkeveen-Loenen a.d.Vecht/Utrecht CS; Lijn 5 Amsterdam (Surinameplein)-Badhoevedorp-Hoofddorp-Nieuw Vennep-Warmond-Leiden; Lijn 13A Hoofddorp-Vijfhuizen-Haarlem (Sportfondsenbad/Houtplein); Lijn 13B met enkele ritten per dag, Hoofddorp-Lijnden-Zwanenburg; Lijn 14 Schiphol-Rijk-Hoofddorp-Nieuw Vennep-Hillegom. Ik heb geprobeerd de afbeelding te vergroten of uit te printen, maar dat is mij helaas niet gelukt. Is het misschien mogelijk dat U deze mij mailt? Ik kan U dan mogelijk ook iets meer vertellen over de hier afgebeelde autobus. Veel success met uw website, met vriendelijke groet, Joep Scheerder, Alphen a.d.Rijn [Commentaar Jan: heb ik gemailed waarna het vervolg door Joep] We zien M&K bus met wagenpark nummer 38. De bus is een vooroorlogs model (bouwjaar 1938) van het Engelse merk Leyland. De carrosserie is van Nederlands fabrikaat, gebouwd bij de ’Autoindustrie Verheul’ in Waddinxveen. Volgens mijn gegevens is deze bus in de loop van 1955 afgevoerd. Het kenteken NB-44-73 is van 1953. In dit jaar is het nieuwe, vandaag nog in gebruik zijnde, kenteken systeem ingevoerd. Tot 1953 hadden motorvoertuigen door de provincie uitgegeven nummers. Voor het nummer stond een letter dat per provincie verschilde. Voor Noord-Holland, en dus ook de Haarlemmermeer, waren de letters G-, GZ- en GX in gebruik. Dit is altijd een goede aanwijzing bij het indentificeren van foto’s uit de jaren ’50 van de 20e eeuw.
joep scheerder, 26 september 2007
Hier kwamen zo’n beetje alle bussen die door de meer reden bij elkaar.Het busbedrijf was van Maarse & Kroon.Een vrij grote ondernemer voor die tijd.
A.Kemp, 25 maart 2007

 
WAT WEET U VAN DEZE FOTO?
Als u iets weet over deze foto klik dan op "Meer over deze foto" en geef uw informatie door!

MEER OVER DEZE FOTO >>  

© Jan Wies 2020 | j.wies@planet.nl | Kruislaan 28, 2131WD Hoofddorp | telefoon: 023 5636680 Gesponsord door Clic2connect